Čínská značka RedMagic, která spadá pod společnost Nubia a zabývá se výrobou produktů pro hráče (známá je hlavně pro své herní telefony), minulý rok vstoupila na trh s monitory. Na svém domovském trhu tehdy odhalila herní monitor vybavený 27palcovou mini-LED obrazovkou o rozlišení 4K, jehož dostupnost se nyní rozšíří i do dalších zemí.

Mezi další přednosti tohoto monitoru patří například 160Hz obnovovací frekvence, která zajistí plynulé zážitky z hraní jednotlivých titulů a vhod přijde hlavně nadšencům do kompetitivních FPS titulů, nebo 99% pokrytí barevných gamutů DCI-P3, Adobe RGB a sRGB. Výrobce však láká i na 1 000nitovou svítivost, což je velice slušná hodnota, kterou monitor od RedMagic předčí řadu svých konkurentů.

Součástí výbavy je i podpora technologie AMD FreeSync Premium, která bojuje hlavně s takzvaným tearingem neboli vodorovné posunutí obrazu, ale nechybí ani proprietární G-Sync od konkurenční Nvidie. Software umožňuje i zobrazení zaměřovače nebo ukazatel počtu snímků za sekundu.

Monitor zaujme i po své designové stránce. Na zadní straně skýtá stylový RGB prvek ve tvaru trojúhelníku. Elegantní stojan je navíc docela nenápadný. S monitorem lze navíc otáčet o 90°, díky čemuž lze střídat režimy na výšku a na šířku.

CENA A DOSTUPNOST

Monitor si bude možné předobjednat od 3. dubna, o tři dny později pak půjde do běžného prodeje v Severní Americe. V Evropě bude dostupný s cenou 869 eur, což v přepočtu činí zhruba 20 500 korun. O české dostupnosti zatím informace bohužel nemáme.