Sociální platforma Instagram znovu rozšiřuje své portfolio funkcí pro tvorbu obsahu. Pokud tedy tuhle sociální síť od provozovatele Facebooku používáte rádi, a to nejen ke sledování, ale také přidávání příspěvků, možná by se vám mohly hodit. Zasáhnou přitom nejen Reels, tedy formát krátkých videí konkurující TikToku, ale také standardní příspěvky s fotografiemi.

Jednou z klíčových novinek je usnadnění úpravy Reels přímo uvnitř Instagramu. Vývojáři si jsou totiž patrně vědomi, že uživatelé momentálně musí používat aplikace třetích stran, než svůj výtvor nahrají do Instagramu. Nově tedy bude možné měnit měřítko videí a ořezávat či otáčet jednotlivé klipy.

Co už mělo být v editoru dávno k dispozici, jsou šipky pro krok dopředu a zpět, díky nimž můžete snadno zvrátit úpravu, se kterou nejste spokojeni. Ty se také do nabídky funkcí dostávají až s nově ohlášenou aktualizací.

Kromě toho by vás mohla zaujmout nová vychytávka pro vytváření vlastních samolepek, kterou bude možné využít pro Reels a Stories (Příběhy). Nejenže budete moct udělat samolepku ze svých fotek a videí, ale také z určité části obsahu zveřejněného na samotné platformě. Tvorba uživatelských samolepek se postupně dostává do čím dál více aplikací od Mety, jak bylo avizováno koncem září.

Při tvorbě příspěvků přijdou vhod nové filtry, které jsou navíc upravitelné, takže si můžete kupříkladu jejich barevné odstíny nastavit tak, aby vám co nejvíc vyhovovaly. Fotografiemi a videi v Camera Roll, tedy prakticky obsahu vaší galerie, můžete nyní brouzdat s funkcemi, jako je přiblížení nebo vyhledávání.

Tvůrcům by pak mohly přijít vhod vylepšené statistiky. Co se znovu týče Reels, podívat se půjde na údaj zvaný „Replays“, tedy číslo označující počet opakovaných přehrání videa. V kolonce „Initial Plays“ se poté zobrazuje počet prvotních přehrání. Součet „Replays“ a „Initial Plays“ se ukazuje jako „Plays“.

Využijete některou ze zmíněných novinek? Dejte nám vědět do komentářů!