Meta ve středu ohlásila integraci umělé inteligence snad do všech sociálních platforem, které provozuje. Kromě možnosti komunikovat s s AI asistentem podobnému ChatGPT nebo postavami založenými na povaze celebrit přichází také funkce pro generování samolepek na přání.

Samolepky jsou zkrátka dalším způsobem, jak v konverzacích vyjádřit své pocity a myšlenky. Podobně jako u emoji jste dosud byli nuceni vybírat z již existujících knihoven, ale příchod umělé inteligence vám nabídne daleko větší volnost.

Díky velkému jazykovému modelu (LLM) zvanému Llama 2 a modelu pro generování obrázků s názvem Emu budou sociální sítě od Mety schopny proměnit vaše zadání na roztomilou kreativní samolepku ve vysoké kvalitě během pár sekund.

Nová funkce bude k dispozici ve službách Instagram, Messenger, WhatsApp a Facebook Stories, přičemž k prvním anglicky mluvícím uživatelům se má dostat už během následujícího měsíce. Na ukázkovém GIFu, který Meta zveřejnila v tiskové zprávě, si můžeme prohlédnout, jak si umělá inteligence poradila se zadáními jako „super šťastný mýval na motorce“ nebo „pizza hrající basketbal“ (snímek vlevo).

Předvedeno rovněž bylo samotné rozhraní funkce ve službě WhatsApp, z něhož je evidentní, že generátor samolepek nabídne vícero variant, z nichž si budeme moct vybrat tu, jež se nám líbí nejvíc (snímek vpravo).