Koncem minulého měsíce spekuloval známý leaker Ice universe o možném datu vydání vlajkových telefonů Samsung Galaxy S24. Domníval se, že by se premiéra v rámci dobře známé akce Galaxy Unpacked mohla odehrát někdy kolem 18. ledna. To, že se smartphony představí právě v tomto měsíci, nyní potvrzuje další zdroj.

Nové informace přichází přímo z Jižní Koreje, kde Samsung sídlí. Poznatky insiderů přináší tamní portál Sedaily, který přibližný termín vydání doplnil také o místo, kde se bude příští Galaxy Unpacked konat – i letos má jít o americkou metropoli San Francisco. Ve stejném městě ukázal Samsung světu sérii Galaxy S23 a Spojené státy byly rovněž místem, kde měly premiéru vlajkové smartphony Galaxy Z Flip 4 a Galaxy Z Fold 4.

Ačkoliv jsme stále ještě pár měsíců od debutu, již nyní známe o řadě Galaxy S24 některé klíčové detaily. Rendery jednotlivých modelů už před delší dobou unikly na internet a podívat se na ně můžete níže. Levnější dvojice má přinést ploché hrany, čímž se budou podobat iPhonům, a model Ultra půjde po stopách Applu s ohledem na použitý materiál, jímž má být titan.

I letos se dočkáme zvýšení výkonu. Série Galaxy S24 vsadí na procesor Snapdragon 8 Gen 3, ale do Evropy a některých dalších regionů dorazí verze s Exynosem 2400. Ten je o něco méně výkonný, ale i tak přináší působivé zlepšení výkonu ve srovnání se svým předchůdcem. Více detailů se o něm můžete dočíst zde.

Jak vás zatím zaujala řada Galaxy S24? Podělte se s námi o svůj názor v komentářové sekci.