Letos v září opět proběhne očekávaná akce, během níž Apple odhalí své nejnovější produkty. Jako každoročně se nejvíc diskutuje o další řadě iPhonů, tentokrát s pořadovým číslem 15. Nadšencům, kteří už na nové vlajkové modely dychtivě čekají, ale může zkazit radost potenciální odložení vydání. Právě s ním nyní počítá známý analytik.

Finanční deník Barrons (citováno portálem Apple Insider) informoval o domněnkách Wamsiho Mohana, analytika banky Bank of America, jehož znalosti významně zasahují i do oblasti akcií společnosti Apple. Mohan, který je přesvědčen, že iPhony 15 dorazí na trh až v říjnu, se odvolává na kontrolu dodavatelského řetězce. Žádná další známá jména s ním ale toto přesvědčení nesdílí, nebo jej minimálně nevyslovila nahlas.

Mohan s podobnou prognózou přišel i před vydáním řady iPhone 12, která debutovala ještě během pandemie onemocnění Covid-19. Ke zpoždění tehdy sice opravdu došlo, ale bylo dvakrát kratší, než Mohan předpokládal, poznamenává Apple Insider. Je ale otázkou, jak to bude nyní. Pandemie už nehoří a Mohan neposkytl žádné specifické důvody pro ono posunutí.

Modely řady iPhone 15 mají nastoupit do sériové výroby v následujícím měsíci a kromě tchajwanské společnosti Foxconn, která je jejich montáží známá, se na ní má v případě potíží a nepředvídaných událostí podílet také čínská firma Luxshare. Zdá se tedy, že je Apple proti případným zpožděním chráněn dost.

Apple Insider doplňuje, že Mohanovy předpovědi jsou přesné, co se týče finanční situace cupertinského giganta, ale jakmile přijde na jeho konkrétní plány, nedosahují zdaleka takové spolehlivosti, jako u dalších znalců. Nejlepší tedy bude, když současnou předpověď vezmeme s nadsázkou.