Britský startup Nothing nedávno vydal svůj první telefon s označením Phone (1). Pozornosti se mu dostalo hlavně díky nezvyklému designu a poměrně slušné výbavě. O několik dní se bohužel začaly vyskytovat problémy s obrazovkou, o nichž vyšel samostatný článek.

Nothing se ale pravděpodobně nevzdává, minimálně to tvrdí zdroje serveru The Mobile Indian. Společnost má pracovat na novém mobilu, přesněji řečeno Lite verzi toho současného. Změnit se má třeba zadní strana, má být tentokrát tvořena obyčejným sklem a na světýlka nebo bezdrátové nabíjení můžete zapomenout. Podporováno má být pouze 33W nabíjení kabelem, v krabičce se i přesto má nacházet 42W nabíječka.

Pojďme se nyní podívat na samotné specifikace. Displej o velikosti 6,55 palců má nabídnout rozlišení FullHD+ a 120Hz obnovovací frekvenci. Nothing Phone (1) Lite bude prý pohánět čipset Snapdragon 778G+, který jsme mohli vidět i u standardního modelu. Na zadní straně se mají nacházet dvě 50megapixelové kamery a vepředu najdeme 16megapixelovou selfie kameru. Chybět nemá ani certifikace IP53, která zajistí odolnost proti dešti nebo menšímu množství vody. Prakticky nic se tedy nemění.

Žádný informátor si prý není jistý variantami RAM a úložiště. Prý ale existují náznaky, že by cena telefonu mohla začínat na 24 999 rupiích (v přepočtu 7 700 Kč) za variantu se 6 GB operační paměti a 128 GB místa pro soubory. Baterie telefonu se má prý zvýšit na 5000mAh, Phone (1) momentálně disponuje 4500mAh baterií.

Zdroje The Mobile Indian uvádí, že druhý telefon umožní značce vydělat na popularitě toho prvního. Levnější zařízení s podobnými specifikacemi by rozhodně přilákalo mnoho uživatelů, přestože budou chybět LED diody nebo bezdrátové nabíjení.