Carl Pei, generální ředitel a zakladatel britského technologického startupu Nothing, který se proslavil zejména díky sluchátkům Ear (1) a svému prvnímu smartphonu Phone (1), ve svém novoročním příspěvku naznačil, že firma už chystá další telefon. Učinil tak v době, kdy se horlivě spekuluje o příchodu levnějšího modelu.

Nothing má dle posledních informací připravovat model střední třídy s označením Phone (2a), který by ve slabší konfiguraci 8/128GB měl stát něco pod 10 000 Kč (leaker konkrétně zmiňoval hranici 400 eur, čili zhruba 9 900 Kč v přepočtu). Telefon, jenž má potenciál rozšířit povědomí o značce mezi méně náročnými uživateli, podle všeho debutuje koncem února během konference MWC 2024.

Internetem se mezitím šíří údajné rendery telefonu. Pakliže jsou snímky zveřejněné na platformě Weibo založené na pravdě, bude se Nothing Phone (2a) od dosud vydaných modelů Phone (1) a Phone (2) výrazně lišit. Jeho záda se sice opět pokusí vyvolat dojem, že jsou průhledná a lze přes ně vidět vnitřnosti telefonu, avšak přesun fotoaparátů z levého horního rohu doprostřed vršku zadní strany dělá opravdu hodně. Podívejte se sami.

Nothing Phone (2a) údajně obdrží dvojici 50Mpx fotoaparátů a procesor MediaTek Dimensity 7200. Uživatelům bude k dispozici také 6,7palcový displej se 120Hz obnovovací frekvencí a údajným rozlišením 1084x2412 pixelů.

Smartphone má vyjít také ve verzi 12/256GB, která bude s nejvyšší pravděpodobností stát něco přes 10 000 Kč. Co se pak týče barevných variant, Phone (2a) bude k dostání v černé a bílé, jak je to u Nothingu dobrým zvykem. Očekává se i příchod do České republiky.