Před pár dny Xiaomi představilo nový skládací telefon, který se pyšní čtyřmi fotoaparáty a obdivuhodnou výdrží kloubu. Jedná se o zajímavého konkurenta pro relativně čerstvě odhalený Galaxy Z Fold 5 od Samsungu, neboť disponuje větší baterií, periskopickým teleobjektivem a současně je cenově dostupnější. Bohužel, mimo svou domovinu se ale opět nepodívá, nebo minimálně ne přes oficiální kanál.

Ač jsou některé smartphony od Xiaomi vysoce žádané také v jiných zemích, než je Čína, výrobce je na globální trh prostě občas nevyšle. A když už, častokrát se nedočkají kompletní dostupnosti. Jedním takovým je například fotomobil Xiaomi 13 Ultra, který opožděně dorazil do Německa a dalších vybraných států v Evropě, ale Česku se vyhnul.

Xiaomi Mix Fold 3 ale bude přesně tím smartphonem, který se globálně nerozšíří vůbec. Počítalo se s tím sice už dříve, nicméně teprve teď byl tento fakt potvrzen šéfem komunikačního oddělení Xiaomi Danielem Desjarlaisem.

Xiaomi je prakticky jediným z „hlavních výrobců“ smartphonů, který kontinuálně svá skládací zařízení nevydává nikde mimo Čínu. Své smartphony tohoto typu přináší na globální trh Samsung, Oppo, Honor, Motorola, a dokonce také Tecno. Plus se ještě počítá s OnePlus, jakmile představí svůj nejnovější počin zvaný Open.

Podrobnější detaily o tom, jakou výbavu Xiaomi Mix Fold 3 nabízí, si můžete přečíst v našem samostatném článku.