Nedávno bylo ohlášeno, že vlajková řada Xiaomi 14 dorazí ještě v tomto měsíci. Nyní její výrobce přichází s oficiálním datem velkolepé prezentace, která připadne na 26. října, tedy tento čtvrtek. Čínský debut bude možné sledovat od 13:00 našeho času. Podrobnosti byly zveřejněny napříč čínskými sociálními médii.

Na plakátu, který očekávanou akci oznamuje, se nachází také část telefonu jako takového. Přestože nám nedává bůhvíjak velký pohled na design, je evidentní, že modely Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Pro dostanou ploché hrany. V tomto ohledu se tak budou mírně podobat populárním iPhonům od konkurenčního Applu.

Série Xiaomi 14 bude ve velkém spoléhat na partnerství s německou firmou Leica, jež zajišťuje vývoj fotoaparátů. Samo Xiaomi nedávno zmiňovalo přítomnost „dosud nejdokonalejšího objektivu Leica Summilux“, který má poskytnout ty nejlepší snímky kdykoliv a kdekoliv. Až po prvních testech se ale dozvíme, do jaké míry to je pravda.

Dalším významným bodem prezentace se stane uvedení operačního systému HyperOS, jenž po třinácti letech krůček po krůčku nahradí zažitou nadstavbu MIUI. Xiaomi dosud neposkytlo přesné informace o tom, jak bude systém vypadat, ale díky nedávným únikům jsme si o tom mohli udělat hrubou představu.

Xiaomi 14 samozřejmě přinese i další novinky, jako například výkonný čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, rychlejší bezdrátové nabíjení nebo jasnější displej. Základní model bude dokonce k dispozici v růžové variantě, jak jsme vás informovali zde.