Nedávno bylo oficiální cestou potvrzeno, že řada Xiaomi 14 dorazí na čínský trh ještě v tomto měsíci. Leakeři dříve debutu přisuzovali datum 27. října a samotnému vydání pak 31. října. Ať už je to pravda, nebo nikoliv, konec měsíce se postupně blíží, a tak je jasné, že se prezentace dvou nových vlajek odehraje již brzy. Ještě před ní s vámi ale můžeme sdílet některé detaily.

Dnes se například objevily podrobnosti týkající se barevných variant, v nichž telefony dorazí na trh. Čínští zákazníci budou mít k dispozici hned čtyři různá provedení základního modelu, a to konkrétně černé, bílé, zelené a růžové. Dražší model pak odstraní z nabídky růžovou a vyjde tak pouze v černé, bílé a zelené. Jak Xiaomi 14, tak Xiaomi 14 Pro půjde koupit v konfiguracích 12/256GB, 16/512GB a 16/1024GB.

Nutné je podotknout, že verze nabízené globálně se mohou lišit. Vzpomeňme si, že Xiaomi 13 loni mimo jiné vyšlo ve výrazných barevných variantách (červená, žlutá, modrá a neonově zelená), ale k nám do Evropy se podívala pouze černá a světle zelená verze.

Podrobnosti se navíc týkají pouze nabídky v kamenných prodejnách. Je proto možné, že Xiaomi bude v Číně nabízet i další varianty, které budou exkluzivní pro on-line řetězce.

Další únik, taktéž spatřený a čínské sociální síti Weibo, pak potvrzuje, že Xiaomi 14 Pro dostane procesor Snapdragon 8 Gen 3, stupeň krytí IP68, certifikace Hi-Res Audio + Hi-Res Wireless Audio, podporu technologií Dolby Atmos a Dolby Vision či chlazení pomocí kapalinového oběhu.