Během posledních týdnů jsme se dozvěděli nové informace o příštím iPhonu SE. Ten byl dle dřívějších spekulací už vícekrát odložen/zrušen, nicméně teď se nachází v aktivní vývojové fázi. Přestože detaily o hardwaru zůstávají téměř neprozrazeny, dozvěděli jsme se klíčové podrobnosti o jeho vizuální stránce.

Dle zdrojů portálu MacRumors, jak jsme vás před nedávnem informovali zde, bude iPhone SE 4 založen na iPhonu 14, ale s určitými omezeními. Sice využije jeho mírně poupravené šasi, a tudíž dostane také oblíbené ploché hrany, ale na zadní straně najdeme opět jenom jeden fotoaparát. Dále se ví, že k dispozici už nebude tlačítko Domů, v důsledku čehož zaujme prakticky celou přední stranu displej. Apple má navíc překvapit akčním tlačítkem, které představil u letošní dvojice iPhone 15 Pro/Pro Max.

iPhone SE 4 se před týdnem ukázal v krásném konceptovém traileru (přehrát si jej můžete výše). Jeho autor, vystupující pod jménem 4RMD, evidentně pracoval se všemi dostupnými informacemi. Telefon je tak opravdu vyobrazen s plochými hranami, USB-C, výřezem v displeji anebo zmíněným Action Buttonem. Foťák na zadní straně je umístěn v pilulkovitém útvaru spolu s bleskem a senzorem.

Líbil by se vám iPhone SE 4, kdyby vypadal takto? Dejte nám vědět do komentářů.