Letošní dvojice levnějších iPhonů přinesla zajímavá zlepšení v čele s rychlejším procesorem, USB-C konektorem či Dynamic Islandem, ale jedna věc, kterou Apple zanedbává již několik let, se stále nezměnila. Bohužel, obnovovací frekvence displeje zůstala na 60 Hz, což se k telefonu, jehož základní cena přesahuje 20 tisícovou hranici, opravdu nehodí. I kdejaký low-cost telefon má v dnešní době alespoň 90 Hz.

Objevily se spekulace, že bude tento neduh konečně vylepšen s řadou iPhone 16, která by mohla přinést alespoň 90Hz frekvenci, když už ne 120Hz po vzoru modelů Pro. Nejnovější tvrzení leakera, zveřejněné prostřednictvím jihokorejské blogovací platformy Naver, ale někdejším zprávám odporuje. A to není vůbec dobře.

Autor příspěvku se odvolává na důvěryhodné zdroje z dodavatelského řetězce. Ačkoliv tedy může být na komplexnější diskuze o příštích iPhonech ještě brzy, nelze vyloučit, že by se v Applu některé věci neřešily už nyní.

Insider je přesvědčen, že modely iPhone 16 a iPhone 16 Plus zůstanou i tentokrát u 60Hz frekvence. Stejně tak lze očekávat totožnou 6,12palcovou a 6,69palcovou úhlopříčku. Co se pak týče dražší dvojice, počítá se s většími rozměry – iPhone 16 Pro bude mít 6,27palcový displej, zatímco model Pro Max dokonce 6,86palcový. Bude tedy pořádný macek. U všech čtyř kousků lze opět počítat s Dynamic Islandem, což není bůhvíjak překvapivé.

Žádné z rozhodnutí nemusí být definitivní, takže se vyšší frekvence ve finále přece jen dočkat můžeme. Je ale lepší počítat s variantou, že na tuto oblast v Cupertinu znovu zanevřou.