Google už dávno nenavrhuje pouze softwarová řešení. Byť nejsou tak populární v České republice jako v dalších koutech světa, součástí jeho katalogu je i řada mobilů, sluchátek anebo dokonce elegantní chytré hodinky Pixel Watch. Již delší dobu se ale spekuluje o tom, že má tento technologický gigant v přípravě i úplnou novinku, kterou zaútočí například na Samsung.

Americká společnost má mít v přípravě skládací telefon, jenž s nejvyšší pravděpodobností ponese označení Pixel Fold. Podle dříve uniklých renderů se pochlubí stejně stylovým designem jako klasické smartphony od Googlu a rovněž by měl nabídnout i špičkovou výbavu. Nyní byl možná poprvé zachycen na veřejnosti.

S tímto pozoruhodným tvrzením přišel uživatel sociální platformy Reddit vystupující pod přezdívkou onetaketeo, hned nato se jej pak chytla řada nejrůznějších médií. Autor vysvětluje, že jel newyorským metrem, když si náhle všiml zaměstnance Googlu s telefonem Pixel Fold v ruce. Z toho, co zahlédl, vychvaluje hlavně rámečky. Kromě toho také uvedl, že měl telefon tmavě modrou nebo černou barvu.

Pokud se jedná skutečně o Pixel Fold, dalo by se znovu spekulovat o tom, zda nejde o schválnost. Však si vzpomeňte na absurdní případ, kdy někdo z Googlu nechal prototyp neoznámených hodinek Pixel Watch v restauraci.

„RÁMEČKY NA VNĚJŠÍ STRANĚ JSOU SUPER TENKÉ. TEN ČLOVĚK DĚLÁ VŠECHNO PRO TO, ABY JE ZAKRYL. PŘEKVAPUJE MĚ, JAK JE TELEFON ÚZKÝ.“

ONETAKETEO

O Pixel Foldu se zatím mnoho detailů neví, ale přesto je s čím pracovat. Vybaven nejspíš bude čipsetem Tensor G2 s osmi procesorovými jádry, jejichž maximální frekvence dosahuje 2,85 GHz, a 12GB operační pamětí. Nedávno vyplavaly na povrch také informace o baterii, kterou by telefon rozhodně mohl potěšit, protože její kapacita údajně přesáhne 4 500mAh hranici.

Podle dřívějších spekulací ale máme počítat i s nemalou cenovkou, která by se klidně mohla vyšplhat i na 1 799 dolarů. To v přepočtu představuje asi 40 000 korun.

Co na telefon říkáte?