Po delší odmlce unikají další podrobnosti o prvním skládacím telefonu z dílny technologického giganta Google. Kdo by to byl z uniklých renderů poznal, že se pod elegantně vypadajícím šasi bude nacházet velká baterie, která zajistí opravdu slušnou výdrž, ale razantně zvýší hmotnost.

S novými detaily přichází zdroje serveru 9TO5Google. Už dřívější únik odhalil, že se můžeme těšit na zařízení velice podobné skládačce Find N2 z dílny Oppo, avšak teprve nyní máme podrobnější informace o rozměrech. Pixel Fold bude podle všeho o 7 mm širší než zmíněný smartphone od Oppo, a jakmile bude složený, tloušťkou překoná populární Samsung Galaxy Z Fold 4.

Za to bude nejspíš moct právě ona větší baterie, kvůli níž bude skládačka od Googlu vážit víc než oba zmíněné konkurenční modely. Pro některé to může být nevýhoda, ale uživatelé, které už vytáčí věčně vybitá baterie, by tento fakt mohli překousnout. Pixel Fold by totiž mohl s ohledem na kapacitu baterie překonat vícero svých soků. Nad 5 000 mAh se bohužel nepůjde, ale více než 4 500 mAh bychom dostat měli.

Výrobci skládacích telefonů museli u baterií častokrát dělat kompromisy, aby zařízení ve výsledku nebylo „tlusté jako cihla“. Takzvaná véčka jsou na tom ale ještě hůř, protože do jejich menší konstrukce nelze dostat baterii o bůhvíjak vysoké kapacitě. Kupříkladu Galaxy Z Flip 4 využívá pouze 3 700mAh akumulátor. Oppo Find N2 Flip je na tom se svými 4 300 mAh o něco lépe, avšak stejně se to nedá srovnávat se spoustou vlajkových telefonů standardního provedení.

Co na Pixel Fold zatím říkáte?