Google se dnes pochlubil podrobnými detaily i cenou hodinek Pixel Watch, po řadě úniků a spekulací tak konečně můžeme s jistotou říct, že víme vše důležité. Odhaleny nám byly informace o specifikacích, ceně a dostupnosti nebo příslušenství, které rozhodně nebude levné.

Hodinky samotné disponují čipsetem Exynos 9110 od Samsungu, potvrdily se tak informace z minulosti. Nabídnou operační systém Wear OS 3.5, který by měl běžet plynule díky 2GB operační paměti. Místa pro aplikace bude také hodně, hodinky poskytnou 32GB úložiště. Kapacita baterie je nakonec skutečně menší než 300 mAh, činí totiž 294 mAh. Google slibuje, že na jedno nabití vydrží hodinky až 24 hodin. Není to ale málo?

O designu hodinek jsme věděli už dlouho, a to díky oficiálním záběrům a renderům nebo uniklým snímkům. Kulatý, bezrámečkový, 1,2palcový AMOLED displej podporuje technologii always-on a jeho jas se může dostat až na 1000 nitů.

Nyní přejděme k samotným funkcím, kterých rozhodně nebude málo. Díky Wear OS se totiž můžeme těšit na spoustu užitečných aplikací, jako jsou Google Mapy, Peněženka, Kalendář, Asistent, Gmail nebo YouTube Music. Další appky bude možné nainstalovat přes obchod Google Play.

Dlouho se ale také mluvilo o funkcích, které je možné implementovat díky Fitbitu, který Google odkoupil. Pixel Watch tak nabídnou měření EKG nebo detekci pádu s přivoláním pomoci. A samozřejmě nechybí ani sledování spánku nebo srdečního tepu.

U nás hodinky bohužel oficiálně dostupné nebudou, ale v jiných zemích Evropy, kupříkladu u sousedů v Německu, se již dají předobjednat. Verze bez LTE by vás tam vyšla na 379 eur, což je v přepočtu 9 300 Kč. Pokud byste si ale přáli brouzdat internetem i mimo domov, zaplatili byste si 429 eur, tedy 10 500 Kč v přepočtu.

Tady by vaše výdaje ale končit nemusely...

NÁRAMKY PRO PIXEL WATCH

Pokud by se vám nelíbily základní barvy náramku, nebo by se vám nedejbože zničil, tak byste si pravděpodobně koupili nový. Google nabízí hned několik druhů, které se liší nejen materiálem, ale také cenovkou, která je celkově vysoce ambiciózní. Na výběr máte od gumového náramku, který je nejlevnější, až po nejdražší ze zpracované kůže.

Pokud byste se spokojili s prvním zmíněným, zaplatili byste v Německu 49 eur, tedy 1 200 Kč v přepočtu. Za ten nejdražší byste naopak utratili 79 eur, v přepočtu je to 1 900 Kč. Kompletní seznam náramků dostupných v Německu najdete zde.