Už nějakou dobu se spekuluje o tom, že následující řada iPhonů obdrží periskopickou kameru. Zmínky se dokonce začaly objevovat ještě předtím, než byly na trh uvedeny iPhony 14. Známý analytik Ming-Chi Kuo je ale nyní přesvědčen o jednom faktu, který spoustu uživatelů jistě nepotěší.

Z řady iPhonů 15, která s nejvyšší pravděpodobností vyjde ve druhé polovině letošního roku, se bude moci periskopickou kamerou pochlubit pouze nejdražší model, tedy Ultra nebo Pro Max (o jménu se stále ještě vedou diskuze). Stejný trend by se pak měl opakovat i v případě iPhonů 16, jež nejspíš dorazí o rok později.

Nejnovější tvrzení Kua se tedy neshoduje s některými předešlými spekulacemi – spousta znalců si dříve myslela, že periskopickou kamerou budou obohaceny dva vyšší modely, nikoliv pouze jeden.

Periskopická kamera umožňuje telefonům dosažení delšího optického zoomu a pro spoustu nadšenců do Applu a fotografování by tak rozhodně šlo o příjemnou novinku. Je díky ní možné zachytit i několikanásobně přiblížený obraz, a to bez ztráty kvality.

Podle dřívějších úniků můžeme u vyšších modelů nadcházející řady iPhonů počítat i s dalšími vylepšeními, jako je třeba nový čip, titanové tělo nebo více operační paměti. V jejím případě se ale bohužel ani tentokrát nedočkáme využití rychlejší a úspornější technologie LPDDR5X, která je u spousty konkurenčních vlajek standardem. Všechny modely iPhonu 15 by navíc měly dorazit s Dynamic Islandem, který byl dosud exkluzivní pouze pro dvojici Pro a Pro Max.