Nejnovější řada iPhonů je na novinky trochu chudší, než spousta fanoušků doufala, ale i tak jsme se jistých vylepšení dočkali. Kromě dokonalejších fotoaparátů a výkonnějšího čipu dorazila i vítaná vychytávka, jež souvisí s uspořádáním prostoru kolem selfie kamery, a není jí nic jiného než Dynamic Island.

Tento levitující ostrůvek, kolem kterého se ukazují oznámení či upozornění, je k dispozici pouze na vyšších dvou modelech. Chlubit se jím tedy mohou jen majitelé iPhonu 14 Pro a Pro Max. Podle insidera Marka Gurmana by se tohle ale mělo u příští generace změnit a Dynamic Island nabídnou všechny čtyři modely.

Gurman je navíc dalším, kdo potvrzuje titanové tělo u iPhonů 15. Výhodou této konstrukce je nízká hmotnost a parádní odolnost, ale s tím se pojí i vyšší cena. Pokud tedy bude nová řada chytrých telefonů od Applu stát více než ta předešlá, což je velice pravděpodobné a už o tom mluvilo vícero leakerů, bude právě titan jednou z příčin. Gurman také připomněl, že od iPhonů 15 můžeme očekávat přechod na port USB-C a rychlejší procesory.