Na čínském trhu debutoval vyhlížený smartphone OnePlus Ace 3, který k nám do Evropy už brzy dorazí jako OnePlus 12R. Model má díky svým lákavým specifikacím dobře našlápnuto stát se jedním z nejvýhodnějších telefonů střední třídy – kombinuje totiž výkonný procesor s velkou baterií a působivým displejem.

OnePlus Ace 3 je po designové stránce relativně podobný svému staršímu a vybavenějšímu sourozenci OnePlus 12. Při levém boku zadní strany má kruhový kamerový modul se třemi fotoaparáty a vepředu nalezneme mírně prohnutou obrazovku se selfie kamerou v průstřelu. Všimnout si také můžeme krásně tenoučkých rámečků anebo celkově štíhlé konstrukce. A samozřejmě nechybí ani ikonický Alert Slider pro přepínání mezi režimy hlasitosti.

Od OnePlus Ace 3 se očekává opravdu solidní výkon díky procesoru Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, který byl před rokem nejpoužívanějším čipsetem nových vlajkových lodích. Šťávu mu dodává 5 500mAh baterie s podporou až 100W dobíjení kabelem, díky němuž se kapacita z nuly na 100 % dostane během pouhých 27 minut.

Co se pak týče displeje, OnePlus Ace 3 se snaží zlákat na 6,7palcový AMOLED panel s technologií LTPO, jenž nabízí rozlišení 1240x2772 pixelů a 120Hz obnovovací frekvenci. Výrobce navíc ve svých propagačních materiálech zdůrazňuje až 4 500nitovou maximální jasnost. O ochranu displeje před poškozením se stará speciální odolné sklo Gorilla Glass Victus 2 od výrobce Corning.

Z fotoaparátů bude pravděpodobně pořádně použitelný jen ten hlavní, který spoléhá na 50Mpx obrazový snímač Sony IMX890 s optickou stabilizací obrazu. Doprovázen je 8Mpx ultra širokoúhlou kamerou a 2Mpx makro snímačem. Absence teleobjektivu v této cenové kategorii zrovna nepřekvapuje.

OnePlus Ace 3 spoléhá na paměťové technologie LPDDR5X a UFS 4.0, což je rozhodně dobře. V nejvyšší konfiguraci nabízí 16GB RAM a 1TB úložiště. Ke spotřebitelům dorazí s operačním systémem Android 14 a nadstavbou ColorOS 14.

CENA A DOSTUPNOST

OnePlus Ace 3 se na pulty čínských obchodů dostane 15. ledna, a to se základní doporučenou cenou 2 599 jüanů (v přepočtu 10 000 Kč včetně DPH) v konfiguraci 12/256GB. Nejdražší varianta 16/512GB vyjde na 3 499 jüanů (asi 13 400 Kč s daní). K dostání bude v modré, růžové a černé barvě.

Jak jsem již zmínil na začátku, OnePlus Ace 3 k nám dorazí jako OnePlus 12R. Globální debut proběhne už 23. ledna a ve stejný den do Evropy přijde také OnePlus 12.