OnePlus 12 patří mezi vlajkové lodě, o jejichž výbavě se diskutovalo měsíce dopředu. A ještě aby ne, když oproti svému předchůdci provedla významný upgrade a nabízí královskou výbavu, plně schopnou konkurovat špičkovým smartphonům od dalších výrobců. Tentokrát se dočkáváme nejen rychlého procesoru, ale taktéž slibných foťáků, parádního displeje nebo vychytávky, která modelu OnePlus 11 bůhvíproč chyběla.

Začněme ale klasicky designem. OnePlus 12 jde ve stopách svého předchůdce, a tudíž i nyní disponuje skleněnými zády a kulatým kamerovým modulem se čtyřmi černými kruhy. Nechybí ani kovové rámečky po stranách, jež telefonu také dodávají prémiový nádech. Co se také mírně zlepšilo, je stupeň krytí – IP65 nabízí spolehlivější odolnost vůči vodě, ale mnozí by bezpochyby ocenili IP68. Zvlášť, když se jedná o vlajku...

Pod kapotou se nenachází jiný procesor nežli Snapdragon 8 Gen 3 od Qualcommu, který poskytuje pořádný výkon i slušnou energetickou efektivitu. Aby nedocházelo k přehřívání, je OnePlus 12 vybaveno odpařovací komorou o rozloze 9 140mm². Dostatek výkonu pak zajišťuje nejen čip samotný, ale také přítomnost operační paměti typu LPDDR5X a úložiště UFS 4.0.

Komponenty udržuje při životě baterie, jejíž kapacita se podstatně zvětšila. OnePlus 12 se pyšní 5 400mAh akumulátorem, který je konečně možné dobíjet i bezdrátově, a to hned 50W výkonem. Stále nerozumíme tomu, proč tuto vlastnost OnePlus 11 nemělo. Dobíjení kabelem zůstává na slušných 100 W, čemuž v podstatě není co vytknout.

Přední strana telefonu je osazená 6,82palcovým mírně prohnutým OLED displejem, za nímž stojí čínská společnost BOE. Jak bylo dříve avizováno, používáno je rozlišení 3168x1440 pixelů a 120Hz obnovovací frekvence. V propagačních materiálech výrobce hovoří o peak jasu 4 500 nitů.

Líbivě zní také sestava zadních fotoaparátů, která byla převzata z OnePlus Open, aktuálně snad nejlépe vybaveného skládacího telefonu. Hlavní foťák sází na 50Mpx obrazový snímač Sony LYT-808 s podporou OIS, který je doprovázen 64Mpx teleobjektivem (OmniVision OV64B), nabízejícím trojnásobný optický zoom díky periskopickým čočkám. K dispozici je i ultra širokoúhlá kamera s rozlišením 48 Mpx (Sony IMX581).

CENA A DOSTUPNOST

OnePlus 12 bylo zatím oznámeno pouze pro čínský trh, kde začne s cenou 4 299 jüanů (v přepočtu 16 400 vč. DPH) ve variantě 12/256GB. Stát tedy bude stejně jako Xiaomi 14 v totožné paměťové konfiguraci. TOP model s 24GB RAM a 1TB úložištěm stojí 5 799 jüanů (v přepočtu 22 200 Kč vč. DPH). Je potvrzeno, že OnePlus 12 dorazí také do zemí mimo Čínu.

Telefon je nabízen v černé, bílé a zelené barvě.