AKTUALIZACE

Na belgické konferenci Never Settle Summit OnePlus specifikovalo, že OnePlus 12 dorazí 23. ledna příštího roku. Komunitní manažer pro Benelux Alexander Vanderhaeghe potvrdil také debut OnePlus 12R ve stejný den. Informoval o tom nizozemský server Hardware.info.

PŮVODNÍ ZNĚNÍ (8. 12.)

Před pár dny byl v Číně představen očekávaný vlajkový smartphone OnePlus 12, jenž i tentokrát láká na povedený design, a specifikace pozvedl ve srovnání s předchůdcem ještě o úroveň výš. A to nejen s ohledem na předpoklad, že jakožto nový telefon musí nabídnout modernější výbavu, ale vůči vlajkovkám dalších společností bude nyní konkurenceschopnější.

OnePlus oficiálně potvrdilo, že telefon globálně vyjde začátkem roku 2024. Byť konkrétní termín příchodu neprozradilo, už samotný příspěvek nasvědčuje tomu, že se debut odehraje v lednu. K tomu navíc směřují také nedávné úniky.

Známý insider Max Jambor například před nedávnem uvedl, že OnePlus 12 vyjde časně v lednu. Sama společnost pak měla na webových stránkách uvádět, že datum 23. ledna náleží dnu před akcí související s uvedením OnePlus 12. Teoreticky by ale mohlo jít o chybu a na prozrazení specifického data si zkrátka ještě budeme muset počkat.

OnePlus 12 disponuje procesorem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 a 5 400mAh baterií s podporou 100W dobíjení kabelem. Hlavní fotoaparát sází na nový obrazový snímač Sony LYT-808 s rozlišením 50 Mpx. Více detailů o parametrech si můžete přečíst v našem samostatném článku.