České zastoupení společnosti Honor včera novinářům rozeslalo tiskovou zprávu, ve které zvýrazňuje skvělou baterii nového modelu Magic6 Lite. Ten již nedávno debutoval v prvních světových státech, a jak uvádí sama společnost, na pulty českých obchodů se dostane již brzy. My nejspíš známe přesné datum vydání, cenu, a dokonce i bonus ke koupi.

Honor Magic6 Lite se předběžně objevil v katalogu jednoho z tuzemských prodejců a zveřejněné informace považujeme za důvěryhodné, neboť stejný portál už dříve prozradil termín uvedení i cenu vyhlíženého telefonu Samsung Galaxy S23 FE (my vás o tom jako první informovali zde).

Teď už ale budeme konkrétní. Honor Magic6 Lite se k nám evidentně dostane 8. ledna ve třech barevných variantách, a to černé (Midnight Black), oranžové (Sunrise Orange) a zelené (Emerald Green). Dle toho, co víme, u nás bude k dostání pouze v konfiguraci s 8GB operační pamětí a 256GB úložištěm. Cena je pak pro všechny modely zřejmě stanovená na 9 790 Kč.

Zajímavě se jeví také bonus k nákupu. Honor Magic6 Lite bude patrně možné zakoupit u vybraných partnerů také s atraktivním bezplatným dárkem, jímž je telefon Honor X7a v hodnotě 3 390 Kč. Nabídka má být platná až do 11. února 2024, popřípadě do vyprodání zásob.

Společnost Honor nám informace nepotvrdila, oficiálně je prý odhalí během následujících dní.

Honor Magic6 Lite láká především na baterii o kapacitě 5 300mAh, kterou lze dobíjet 35W výkonem. Nabízí také moderní čipset Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 a 6,78palcový AMOLED displej s plynulou 120Hz frekvencí. Rozlišení činí 2652x1200 pixelů, jas je údajně 1 200nitový. Nechybí ani 108Mpx hlavní fotoaparát.

Více detailů o výbavě najdete v tomto článku.