Před měsícem byl po nekonečných týdnech plných diskuzí, spekulací a úniků konečně představen smartphone Samsung Galaxy S23 FE, a to v rámci celého ekosystému cenově dostupnějších zařízení. Zatímco sluchátka Galaxy Buds FE a tablety Galaxy Tab S9 FE a Galaxy Tab S9 FE+ zamířily na český trh de facto hned po svém oznámení, první telefon ve fanouškovské edici od začátku roku 2021 stále ještě vyhlížíme. Naštěstí, čekat už nebudeme muset dlouho.

Začátkem října sice Samsung sdělil, že Galaxy S23 FE dorazí na pulty zdejších obchodů ještě letos, ale konkrétní datum vydání neprozradil. Stejně tak se nepochlubil ani cenami, jež zrovna v případě tohoto konkrétního modelu hrají vcelku zásadní roli. Obě tyto informace však byly prozrazeny jedním z důvěryhodných českých prodejců.

Samsung Galaxy S23 FE má podle námi spatřených informací vyjít v bílé, fialové, šedé a zelené variantě. K dispozici budou verze 8/128GB a 8/256GB, pochopitelně se lišící cenou. Jako datum vydání je uvedeno 11. prosince.

  • Samsung Galaxy S23 FE (S711) 8/128GB – 16 990 Kč
  • Samsung Galaxy S23 FE (S711) 8/256GB – 18 490 Kč

Některé české e-shopy prodávají Galaxy S23 FE už od samotného vydání v zahraničí, ale důležité je, že se nejedná o modely z české distribuce. To by ale neměl být případ námi nalezeného produktu.

Samsung na naši žádost o potvrzení informací nereagoval.

SPECIFIKACE SAMSUNGU GALAXY S23 FE

Samsung Galaxy S23 FE spoléhá na procesor Exynos 2200, který je nechvalně proslulý z někdejší vlajkové řady Galaxy S22. Nicméně, testy v zátěžových softwarech dokazují, že je procesor uvnitř nového FE modelu podstatně výkonnější. Samsung tedy pravděpodobně učinil jisté optimalizace.

Hlavním vylepšením oproti Galaxy S21 FE je přítomnost 50Mpx hlavního fotoaparátu, který je doprovázen 12Mpx ultra širokoúhlou kamerou a 8Mpx teleobjektivem. Po designové stránce se novinka podobá modelu Galaxy A54 – jednotlivé kamery jsou na zadní straně seřazeny do semaforu a vepředu se nachází displej se selfie kamerou v průstřelu a poměrně silnými rámečky. Co se pak konkrétně obrazovky týče, k dispozici je rozlišení FullHD+ a 120Hz obnovovací frekvence.

Více informací o výbavě jsme psali v tomto článku.