Začátkem příštího roku prý vyjde očekávaná vlajková řada Honor Magic6 a dorazí tak o chvilku dříve než předešlá generace. Ještě před debutem série Magic5 vyšel model Magic5 Lite, který specifikacemi a cenou spadal do střední třídy, ale přesto si vysloužil notnou dávku pozornosti. Nyní byl oficiálně odhalen jeho nástupce, jenž přináší několik zajímavých vylepšení.

Honor Magic6 Lite byl představen v Itálii a předpokládá se, že brzy zamíří i do dalších evropských států včetně České republiky. Po designové stránce je svému předchůdci v podstatě věrný, avšak pod kapotou se odehrálo hned několik pěkných změn.

Zaprvé, Honor Magic6 Lite spoléhá na výkonnější čipset Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1. Přináší také baterii o kapacitě 5 300 mAh, což rovněž představuje pokrok. Nutno poznamenat, že právě v oblasti výdrže Magic5 Lite naprosto vynikal – v žebříčku uznávaného serveru DxOMark doteď stojí na špičce žebříčku, co se baterie týče. Na trůn byl přitom usazen již v půlce minulého února. Nabíjet však tentokrát lze jenom 35W výkonem.

Honor Magic6 Lite se dále pyšní 6,78palcovým AMOLED displejem, který je mírně prohnutý a pracuje s rozlišením 2652x1200 pixelů. Uživatelům je dále k dispozici 120Hz obnovovací frekvence a líbivé jsou taktéž tenké rámečky – pomě displeje k tělu činí 92,8 %. Maximální jas dosahuje hranice 1 200 nitů.

Hlavní fotoaparát je tentokrát 108Mpx, ale ze všech kamer na hlavní straně bude použitelný asi jako jediný. Doprovází jej totiž pouze 5Mpx ultra širokoúhlá kamera a 2Mpx makro snímač. Co se týče selfie kamery, ta využívá rozlišení 16 Mpx.

Operačním systémem je už poněkud starší Android 13, obohacený o nadstavbu MagicOS 7.2.

Honor Magic6 Lite bude evidentně k dostání ve třech barevných variantách, a to černé, oranžové a zelené. Italský web výrobce hovoří jen o konfiguraci 8/256GB, takže další verze nejspíš k dispozici nebudou. Informace o ceně a dostupnosti na zdejším trhu prozatím k dispozici nemáme.