Kryokomorou se zpravidla nazývá místnost, ve které bývá člověk v rámci kryoterapie vystaven extrémně nízkým teplotám. Společnost HP tento termín – anglicky Cryo Chamber – využila jako marketingové označení chladícího prvku u největšího ze svých nových herních PC.

Omen Cryo Chamber je název modulu, který je součástí herního PC HP Omen 45L. Uvnitř se nachází radiátor od procesorového chladiče typu AiO. Velikost a počet ventilátorů je dána zvolenou konfigurací, horní limit je 360 mm. Také je možná výměna za chladič vlastní volby. Inovace, kterou si výrobce nechal patentovat, spočívá v oddělení radiátoru od šasi. Mezi modulem a skříní je mezera, takže větráky nasávají vzduch z okolí, zatímco při umístění do šasi by do nich proudil již ohřátý vzduch. Díky tomu se HP podařilo dosáhnout snížení teploty až o 6 °C. Druhotnou výhodou modulu je to, že může sloužit jako držák při přenášení obřího počítače. 

Bez zajímavosti nejsou ani další parametry počítače, ať už jde o procesor Intel Core i9-12900K, grafickou kartu GeForce RTX 3090 nebo operační paměti HyperX 64 GB DDR4-3467. Jedná se o nejlepší možnou konfiguraci. Škoda, že výrobce nenabízí také variantu s DDR5.

Kromě obra s označením 45L představilo HP na CES 2022 také bílou variantu desktopu Omen 25L s vylepšeným chlazením, který si můžete pořídit v konfiguraci s NVIDIA GeForce RTX 3080 nebo AMD Radeon RX 6700 XT GPU, a procesory Intel Core i7 Alder Lake nebo nejnovějším AMD Ryzen. 

Na méně náročné hráče pak cílí Victus by HP 15L, který je nabízen v keramické bílé nebo stříbrné barvě. Hezkým detailem je RGB logo s efektem nekonečného zrcadla, které se dá navíc upravovat pomocí softwaru. I tento počítač se dá konfigurovat. Nejlepší sestava nabízí NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti či AMD Radeon RX 6600 XT, 32 GB DDR4 RAM, a pokud jde o procesory, tak Intel Core i7 12. generace nebo AMD Ryzen 7 5000G Series.

Bohužel zatím nejsou známé ceny ani dostupnost pro evropský trh. V Americe už je vlajková loď v podobě sestavy Omen 45L v prodeji, cena začíná na 41 tisících korunách bez daně. Další sestavy budou uvedeny na trhu v únoru a na jaře.