Po spuštění služby Bing Chat (popřípadě Bing AI), která využívá jazykový model Prometheus vyvinutý ve spolupráci s OpenAI, vyhledávači od Microsoftu dramaticky narostl počet uživatelů. Není tedy divu, že se redmondský softwarový velikán snaží neustále vylepšovat jeho funkce, aby si zájem udržel (anebo se pokouší přebrat uživatele Googlu). Tentokrát aktualizaci ocení kuchaři nebo cestovatelé.

Chatbot integrovaný ve vyhledávači Bing vám dokáže odpovědět prakticky na cokoliv a požádat ho tedy můžete například o pomoc s receptem na přípravu vytouženého pokrmu. Microsoft v blogovém příspěvku vysvětluje, že nová aktualizace, jež byla vydána před pár dny, zlepšuje přesnost citací zdrojů s jednotlivými recepty a Bing AI nyní údajně využívá lepší podklady. To stejné se také vztahuje na otázky související s cestováním.

Microsoft také slibuje, že nadále pracuje na opravě chyb, jež způsobují, že chatbot náhle ukončí konverzaci. O této nepříjemnosti jsme vás poprvé informovali už v únoru, kdy Microsoft zavedl první restrikce související s omezením počtu odpovědí během seance/během jednoho dne. Společnost aktuálně tvrdí, že provedla „několik dalších změn, aby omezila některé z nejhorších scénářů, kdy k tomu docházelo“.

Nakonec také Microsoft opravil bug, kvůli němuž nebyl schopen Bing Chat v bočním panelu prohlížeče Edge schopen rozpoznat obsah na aktivní kartě prohlížeče.

Tým starající se o Bing uživatele na závěr vyzývá, aby nepřestávali podávat zpětnou vazbu.