Nedávno jsme vás informovali o potížích, se kterými se potýká nová umělá inteligence integrovaná do vyhledávače Microsoft Bing. Vícero uživatelů zachytilo, jak si vymýšlí odpovědi, anebo píše nemístné či zcela nesmyslné fráze. Situace je horší a horší, když se konverzace rozvíjí a trvají déle, jak potvrdil i sám Microsoft. Z toho důvodu jsou nyní schopnosti chatbota výrazně omezeny.

V blogovém příspěvku tým starající se o Bing uvádí, že zavádí několik změn, které mají za cíl usměrnit chatové relace, aby nedocházelo ke zmíněným problémům. Od pátku je tak možné z umělé inteligence dostat pouze pět odpovědí během jedné seance, celkový počet je omezen na padesát denně.

Bing obdržel ještě jednu nepříjemnou novinku: s některými otázkami vás odbude, jelikož se mu prostě nelíbí.

Microsoft vysvětluje, že podle dostupných dat stejně většina uživatelů nepotřebuje více než pět odpovědí, aby získala odpověď na svou otázku. Pouze jedno procento ze všech konverzací obsahuje více než padesát zpráv.

Na závěr společnost uživatele ujišťuje, že tato nově zavedená omezení bude postupně mírnit, záležet bude primárně na množství obdržené zpětné vazby. Není ale jasné, zda budeme moci chatbota Bingu používat neomezeně za měsíc nebo třeba za půl roku.

„I nadále nám posílejte své myšlenky a nápady,“ prosí Microsoft.