Současná chaotická doba nás nutí k stále lepším a rychlejším výkonům. Objem práce, který bychom v odpovídající kvalitě měli zvládnout, se také bohužel neustále zvyšuje. Každá větší počítačová firma se zejména v posledních letech snaží své produkty upravit tak, aby vám jejich používání umožnilo toho zvládnout co možná nejvíce. Jednou ze zmíněných úprav, se kterou se dříve nebo později setkal každý, je „režim soustředění“, který se stal součástí všech moderních operačních systémů. Tento režim umožnuje cíleně a na předem danou dobu omezit určité funkce vašeho zařízení, právě za účelem rychlejšího splnění vašeho cíle.

Poměrně zajímavým způsobem se rozhodl uživatelům pracujícím na svých zařízeních pomoci Microsoft. Firma oznámila několik nových virtuálních pozadí pro svou službu Teams, která umožnuje rychlé a spolehlivé spojení pomocí videohovoru. Pozadí jsou specificky vytvořena tak, aby se uživatelé při jejich využití cítili pohodlněji a klidněji, což by dle firmy mělo zvýšit jejich produktivitu. Jednotlivá pozadí jsou rozdělena do šesti kategorií, a to právě podle vlastností, které by měly být schopné podpořit, jako například komunikativnost nebo ochota spolupracovat.

Tato změna je součástí kompletního přetvoření obrazové knihovny služby Teams. Před nedávnem byla platforma také kompletně redesignována. Firma se rozhodla k takto výrazným změnám po průzkumu mezi uživateli, jehož výsledkem bylo, že se celých 44 % uživatelů necítí být do videohovorů skrz platformu dostatečně zapojeno. Microsoft věří, že by to právě postupné, ale výrazné přetvoření programu mohlo zlepšit.

Na závěr zmiňme, že se z dříve okrajového řešení stal jeden z nejpoužívanějších programů svého druhu. Dle oficiálních statistik je k dispozici ve 181 zemích světa. Přeložen byl do 44 jazyků a pravidelně ho využívá přes 300 milionů lidí. Pocit „nezapojení“ mezi uživateli tak asi nebude tak silný, co říkáte?

Nová pozadí by měla být v době vydání toho článku již k dispozici pro všechny uživatele. Cítíte se i vy osobně při používání služby odstrčeni? Můžou tento problém skutečně zlepšit, nebo ideálně vyřešit nová pozadí? Podělte se s námi v komentářích.