Microsoft uvedl novou verzi aplikace Teams, která by měla zlepšit uživatelskou zkušenost s touto oblíbenou službou pro virtuální setkávání a pracovní meetingy. Nová verze se vyznačuje rychlejším načítáním, což by mělo zvýšit produktivitu a zlepšit pracovní tok.

Nová aktualizace umožňuje rychlejší spuštění a připojení k videohovorům, což nyní zabere polovinu času. Posouvání v aplikaci je plynulejší a zároveň se vyhýbá použití zástupných položek. Podle oficiálního blogového příspěvku Microsoftu nová verze také využívá o 50 % méně paměti než ta předešlá.

Microsoft dále přepracoval rozhraní aplikace tak, aby snížil počet kliknutí potřebných k provádění různých úkolů, jako je správa oznámení, vyhledávání informací a organizace kanálů. Dále přidal robustnější autentizační, synchronizační a oznamovací systémy, které usnadňují přepínání mezi různými účty.

Nová verze Teams také podporuje funkce umělé inteligence, jako je „inteligentní rekapitulace“. Společnost se také zaměřuje na využití umělé inteligence pro zodpovězení otázek během chatu nebo schůzek.

Microsoft vidí využití umělé inteligence jako potenciál v budoucnu. Sám technologický gigant spolupracuje se společností OpenAI, která stojí za populárním textovým nástrojem ChatGPT.

Na oficiální video lákající na novou verzi aplikace Teams se můžete podívat níže.

Microsoft Teams video