Poté, co se šéf společnosti Nothing, Carl Pei, vyjádřil o budoucnosti značky v exkluzivním rozhovoru, přichází na řadu první pořádné spekulace a úniky týkající se chystaného Nothing Phonu druhé generace. Pei sice už potvrdil, že se bude jednat o prémiové zařízení, avšak nyní máme k dispozici další detaily.

Server MySmartPrice dostal od svých zdrojů řadu užitečných informací, ze kterých vyplývá, že Nothing Phone 2 bude mít ambice konkurovat vlajkovým lodím od různých společností. Byť se bude zařízení fokusovat na poskytnutí parádních zážitků ze své softwarové stránky, očekávat můžeme i nabušenou hardwarovou výbavu. Chloubou bude například AMOLED displej se 120Hz frekvencí.

Pod kapotou bychom měli opět najít čipset z dílny amerického Qualcommu, nicméně tentokrát se zřejmě výkon zvedne o pár úrovní výš – čip by totiž měl pocházet ze řady 8. Momentálně však není jasné, o který konkrétní kousek půjde. Bylo by určitě skvělé uvnitř telefonu najít třeba Snapdragon 8 Gen 2, nicméně u předešlého Nothing Phonu nechtěl výrobce použít výkonnější čipset kvůli obavám z vysoké náročnosti na odvod tepla nebo spotřebu baterie.

Vylepšení oproti předchůdci můžeme očekávat i právě v oblasti baterie. Její kapacita by se měla údajně vyzdvihnout z původních 4 500 mAh na 5 000 mAh.

Nothing Phone 2 dorazí ve druhé polovině letošního roku a momentálně není jasné, zda bude k dispozici vícero různých konfigurací, a už vůbec se neví, čím přesně se od sebe budou lišit. V současné době se hovoří o minimálně 12 GB operační paměti a 256 GB místa, ale kdoví, zda Nothing ve finále nepředstaví i nějaký model pro náročnější.