V rozhovoru pro Inverse zakladatel společnosti Nothing Carl Pei mimo jiné prozradil, že se již letos můžeme těšit na spuštění dalšího výrazného produktu: Nothing Phone 2. Jeho předchůdce se do světa dostal minulý rok, a přes problémy s displejem si podle Peie co do prodejů vedl fenomenálně.

Podložil to daty o obratu. Zatímco v roce 2021, kdy byla představena sluchátka Ear 1, činil obrat společnosti 24 milionů dolarů, loni to už bylo přes 200 milionů dolarů. Zároveň jsme se dozvěděli, že kolektivně bylo zařízení Ear 1, Phone 1 a Ear Stick celosvětově prodáno přes milion kusů.

Phone 1 ale úplně minul americký trh. Pei rozhodnutí nespouštět prodeje produktu v USA zdůvodňuje tím, že před rokem ještě v Nothingu neměli prostor pro spolupráci s tamními operátory, aby do telefonu integrovali některé další funkce. Třetina prodejů bezdrátových sluchátek společnosti přitom pochází právě ze Spojených států.

Do amerických obchodů se „prémiovější“ Phone 2 dostane někdy „později tento rok“. O evropském spuštění prodejů řeč nebyla, vzhledem k tomu, že má Nothing svou jedinou kamennou prodejnu v Londýně, se nejspíš dlouho nenačekáme.