Ať už máte Nothing Phone (1) rádi nebo ne, jeho relativně velkou popularitu mu upřít nelze. Vývojářský tým pracuje na tom, aby bylo i používání telefonu stejně příjemné jako jeho netradiční vzhled. Aktualizace 1.1.2 pro nástavbu Nothing OS byla vydána na začátku srpna, nyní jej ale čeká další vylepšení.

Nothing OS 1.1.3 opravuje chyby, ale přináší i zdokonalení fotoaparátů. Při využívání selfie kamery můžete očekávat větší čistotu. Fotografie zachycené v nočním režimu budou rychleji zpracovány a když použijete ultra širokoúhlý záběr, dočkáte se sytějších barev. Při zoomování můžete očekávat méně šumu a větší ostrost. Vývojáři také přidali vychytávku, která vás upozorní na to, že byste si měli čočky fotoaparátů vyčistit.

Další novinkou systému Nothing OS 1.1.3 je adaptivní baterie Google, jež „inteligentně optimalizuje výdrž baterie“. Přepracováno bylo také uživatelské rozhraní, které jste mohli vidět, když jste se v aplikacích třetích stran ověřovali pomocí otisků prstu.

Opravena byla závada, které způsobovala sekání aplikací, mezi něž patřil třeba Twitter nebo Obchod Google Play. Jiná chyba, jež byla odstraněna, zase bránila fungování mobilního hotspotu. Problémy se zamykací obrazovkou způsobovalo klepnutí na oznámení a následný pokus o otevření telefonu pomocí čtečky otisků. I tento nedostatek byl naštěstí opraven.

Pokud jste ještě aktualizaci pro svůj Nothing Phone (1) neobdrželi, tak se nic zvláštního neděje. Občas zkrátka několik dní trvá, než se k vám balíček dostane. Stačí pouze čekat.