Britská společnost Nothing je v technologickém světě známá pro své výstřední produkty, které ale nabízí povedenou výbavu za slušnou cenu. I tak jsou ale cíleny spíš na nadšence nebo náročnější uživatele a těm, kteří si chtějí pořídit třeba levná sluchátka, prakticky nezbývá nic jiného než zajít ke konkurenci. Právě to bylo důvodem pro spuštění nové značky CMF by Nothing, pod níž nyní vychází první tři produkty.

Jak vyplynulo z dřívějšího úniku, firma se pochlubila bezdrátovými sluchátky, chytrými hodinkami a napájecím adaptérem. Pojďme se tedy na jednotlivá zařízení podívat trochu podrobněji.

„S CMF se snažíme demokratizovat skvělý design v segmentu trhu, který byl často přehlížen. Prostřednictvím našich prvních produktů, jako jsou Buds Pro, Watch Pro a Power 65W GaN, kombinujeme špičkový design s pokročilými technologiemi, abychom poskytli nekompromisní uživatelský zážitek za relativně dostupnou cenu,“ okomentoval vydání novinek spoluzakladatel Nothingu Akis Evangelidis.

BUDS PRO

Sluchátka Buds Pro sází na provedení podobné AirPods Pro, a tedy se nejedná o špunty (mají nožičku). Přichází v netradičně vypadající kruhové krabičce a prodávána budou ve třech různých barevných variantách – kromě dříve provařeného zářivě oranžového provedení bude k dostání i černá nebo bílá verze.

Mezi hlavní přednosti sluchátek patří schopnost hrát až 11 hodin bez nutnosti použít krabičku za účelem dobití baterie, aktivní potlačení hluku, jež dovede utišit nežádoucí zvuky až o 45 dB, nebo technologie Ultra Bass, která zajistí dokonalejší zážitek z basů. Nechybí ani transparentní režim nebo takzvaná in-ear detection (funkce, která dokáže přizpůsobit přehrávání hudby tomu, zda máte sluchátka v uších či nikoliv).

Když se zaměříme podrobněji na zmíněnou výdrž, zjistíme, že pouhými 10 minutami nabíjení získáme až tři hodiny poslechu. S plně nabitou krabičkou vydrží sluchátka až 39 hodin hraní hudby, což je obdivuhodné.

Oficiální cena pro indický trh činí 3 499 rupií, tedy v přepočtu zhruba 1 200 Kč včetně DPH.

WATCH PRO

Hodinky sice nesou označení Watch Pro, ale ve skutečnosti nejsou tak profesionální, jak se může zdát. Oceňujeme zajímavě vypadající design, který trochu připomíná oblíbené Apple Watch. Zamrzí ale operační systém bez obchodu s aplikacemi, což může být pro řadu potenciálních zájemců odrazující faktor.

Mezi pozitiva se ale jednoznačně řadí 600nitová svítivost, 58Hz obnovovací frekvence, 13denní výdrž nebo stupeň krytí IP68. Nechybí ani podpora pro always-on displej nebo možnost volat prostřednictvím Bluetooth. K tomu se navíc váže potlačení hluku umožněné díky umělé inteligenci.

Jako snad každé moderní chytré hodinky nabízí i Watch Pro od CMF by Nothing senzory se schopností zaznamenávat nejrůznější životní funkce (srdeční tep, úroveň stresu, kvalitu spánku apod.). Sportovci pak dále ocení více než stovku speciálních režimů pro sledování fyzické aktivity.

V Indii budou hodinky k dispozici ve variantách Dark Grey a Metallic Grey. První zmíněná bude stát 4 499 rupií (v přepočtu 1 500 Kč vč. DPH) a druhá vyjde na 4 999 rupií (v přepočtu 1 700 Kč vč. DPH).

Power 65W GaN Charger

Mnohým uživatelům by se mohl hodit nový napájecí adaptér se slušným výkonem a povedeným designem. Novinka od CMF disponuje dvojicí USB-C portů a jedním portem USB-A. Nechybí mu podpora nejrůznějších standardů typu Qualcomm Quick Charge 4.0+/3.0/2.0 nebo USB PD 3.0. Přítomnost sloučeniny GaN pak zajišťuje vyšší účinnost (a také se díky ní nabíječka tolik nepřehřívá). Adaptér je schopen poskytnout až 65W výkon.

Adaptér bude k dispozici s cenou 2 999 rupií, tedy v přepočtu asi 1 000 Kč včetně DPH.