Samsung se svými procesory řady Exynos čelil v posledních letech masivní vlně odporu. Uživatelům se ještě více znechutily po neúspěšném debutu Exynosu 2200 ve vlajkové řadě Galaxy S22, kde se potýkal s výraznými problémy s výkonem. Jihokorejský gigant si pokusí spravit reputaci série Exynos začátkem příštího roku – špičkové smartphony Galaxy S24 totiž do podstatné části světových trhů přijdou s novým Exynosem 2400.

I navzdory pokusům o zlepšení PR se Exynos 2400 netěší zrovna otevřeným náručím spotřebitelů. Přestože byl čip představen dopředu a Samsung se v tiskových materiálech chlubil výraznými zlepšeními v oblastech výkonu CPU nebo práce s AI, fanoušci daleko víc touží po Snapdragonu 8 Gen 3.

Exynos 2400 možná bude jedním z posledních čipů od Samsungu, které ponesou označení Exynos. Vyplývá to z informací známého leakera OreXda. Ten v příspěvku na platformě X jasně naznačil, že se Samsung se sérií Exynos definitivně rozloučí a označení změní na Dream.

Tvrzení se dá věřit hned z několika důvodů. Zaprvé, OreXda patří mezi důvěryhodnější insidery – v minulosti například přesně informoval o zmíněném Exynosu 2400. Označení Dream/Dream Chip se již navíc objevovalo v předešlých únicích. Jak připomněl server Notebookcheck, někdejší zprávy uváděly, že první čip nové řady nahradí Exynos 2400 v roce 2025.