AKTUALIZACE

Včera jsem po zveřejnění prvního teaseru na nový MSI handheld, který vyjde během veletrhu CES 2024, uvedl, že je na diskuze o jeho výbavě ještě brzy (viz původní znění článku). Společnost o ní totiž v době psaní neodhalila vůbec žádné detaily. V komentářové sekci pod X příspěvkem s upoutávkou se ale objevila reakce od herní odnože Intelu, což nasvědčuje tomu, že nadcházející kapesní konzole dostane právě modrý procesor (pravděpodobně z nové generace Meteor Lake).

PŮVODNÍ ZNĚNÍ ČLÁNKU

Oblíbené kapesní herní konzole Steam Deck či ASUS ROG Ally budou mít už brzy nového konkurenta. Jak se zdá, na novém handheldu pracovala tchajwanská společnost MSI a oficiálně jej představí příští týden během technologického veletrhu CES 2024.

V kratičké ukázce, zveřejněné prostřednictvím instagramového profilu, výrobce poodhalil joysticky s RGB prvky a zadní stranu konzole. Jeden ze záběrů také zachytil emblém „True Gaming“. Celá podoba nového handheldu ale zůstává neprozrazena.

Detailů je v současné době celkově málo. MSI nezmínilo vůbec žádné specifikace, a tak se můžeme jenom dohadovat o tom, co chystaný handheld vlastně nabídne. Teoreticky by mohl po vzoru ROG Ally nebo Lenovo Legion Go disponovat čipem z řady AMD Ryzen Z1, která je speciálně určená pro kapesní konzole. Využíval by tedy procesorovou architekturu Zen 4 a technologii GPU RDNA 3. Zajímavé by rovněž mohlo být, kdyby se společnost uchýlila k použití procesorů Intel Core Ultra 100, spadajících do nové generace Meteor Lake.

MSI bude mít co dělat, aby vydalo takové zařízení, které nabídne slušný výkon, ale zároveň dobrou výdrž baterie a lákavé specifikace displeje. Především také rozhodne cena. Kupříkladu Legion Go od Lenova nabízí 144Hz obrazovku s rozlišením 2560x1600 bodů, ale zase je o pár tisíc dražší než ASUS ROG Ally, vybavený stejným čipem Z1 Extreme.

Zatím je ale stále ještě brzy na to, abychom mohli o výbavě MSI handheldu jakkoliv diskutovat...