Po sérii úniků se konečně dočkáváme oficiálního představení kapesní herní konzole Lenovo Legion Go. Handheld, který je poháněn operačním systémem Windows 11, se pokusí konkurovat známějším kouskům jako Steam Deck nebo ASUS ROG Ally. Rozhodně přitom bude mít co nabídnout.

Lenovo v tiskové zprávě prozradilo všechny podrobnosti, ale jelikož právě z ní vycházely informace pro poslední a nejkomplexnější únik, prakticky se nedozvídáme nic nového. Konzoli pohání procesory série AMD Ryzen Z1 a k dispozici je i varianta s modelem Extreme, jenž disponuje více výpočetními jednotkami i procesorovými jádry. V kombinaci s ním handheld nabízí až 16GB operační paměť typu LPDDR5X a nanejvýš 1TB PCIe Gen4 SSD. Úložiště je však možné rozšířit až o 2 TB, a to pomocí microSD karty.

Co se tedy týče výkonu, ve srovnání se Steam Deckem na tom bude opravdu dobře. Konkurenčnímu ROG Ally by se pak měla novinka od Lenova vyrovnat, neboť staví na stejných procesorech. V zátěžových testech bude tedy rozhodovat až chladicí systém.

O napájení jednotlivých komponent se stará 49,2Wh baterie. Pokud jste se zdráhali pořídit Steam Deck nebo ROG Ally kvůli mizerné výdrži, Legion Go váš problém zřejmě nevyřeší. I tak je ale kapacita baterie vyšší než u dvou jeho zmíněných konkurentů. Potěší však 65W rychlodobíjení.

Dalším klíčovým lákadlem Lenovo Legion Go je masivní obrazovka s 8,8palcovou úhlopříčkou. Ta se pyšní vynikajícím rozlišením 2560x1600 pixelů a 144Hz obnovovací frekvencí. Dále pak dosahuje nejvyššího jasu 500 nitů a barevný gamut DCI-P3 pokrývá z 97 %.

Součástí výbavy je dvojice USB-C portů a speciálních joysticků, od nichž výrobce slibuje absenci driftování a minimální mrtvé zóny. Co se pak dále týče ovládání, nechybí trackpad, D-pad, kolečko plnící stejnou funkci jako na počítačové myši nebo 10 mapovatelných ramenních tlačítek. Ovladače jsou navíc odnímatelné podobně jako u Nintenda Switch.

CENA A DOSTUPNOST

Lenovo Legion Go skutečně začne na 799 eurech, česká cena pak byla stanovená na 18 999 Kč (varianta Z1 Extreme a 512GB úložiště). Na pulty obchodů se dostane až v listopadu.

AR BRÝLE A SLUCHÁTKA

Někdejší úniky prozradily nejen všechny detaily o handheldu Legion Go, ale upozornily také na existenci nových AR brýlí a sluchátek, které firma hodlá k přenosné konzoli nabízet.

Lenovo Legion Glasses jsou kompatibilní s většinou zařízení Windows, Android a macOS prostřednictvím USB-C. Využívají displeje s panelovou technologií micro-OLED, která přináší rozlišení FullHD pro každé oko a 60Hz obnovovací frekvenci Lenovo taktéž slibuje kvalitní barvy a vysoký kontrast.

Lenovo Legion E510 7.1 RGB jsou pak drátová herní sluchátka, která opět využívají USB-C pro připojení k dalším zařízením. Pyšní se prostorovým audiem 7.1, údernými basy a vyváženými středy a výškami. Samozřejmě nesmí chybět RGB prvky, když se jedná o sluchátka pro hráče.

Brýle se budou prodávat od příštího měsíce s cenou 499 eur (v Česku 11 999 Kč) a sluchátka firma nabídne ve stejném období za cenu 49,99 eura (1 199 Kč).