S nejnovějším přírůstkem do své aplikace Propojit s telefonem, která se vyvinula z původního názvu Váš telefon, nabízí technologický gigant Microsoft zcela nový důvod, proč propojit zařízení s Androidem a Windows.

Microsoft nyní pracuje na inovaci, která umožní Android telefony transformovat na webkamery pro počítače s Windows. Nebude tak důvod instalovat si aplikace třetích stran, které mnohdy zlobí a nefungují přesně podle představ. Informoval o tom server Android Authority na základě svých objevů v kódu aplikace Propojit s telefonem.

Nejnovější aktualizace aplikace Link to Windows pro Android odhaluje, že Microsoft zkoumá možnosti, jak z Android telefonu vytvořit video stream. Tato funkce by proměnila telefon v multifunkční webkameru, což otevírá nové obzory pro komunikaci přes internet a videokonference.

Pokud by se Microsoft rozhodl pokračovat v této cestě, logicky by mělo smysl rozšířit tuto funkci i na budoucí modely chytrých telefonů. To znamená, že bychom mohli očekávat, že Link to Windows bude k dispozici na některých vlajkových modelech, jako je například chystaná série Samsung Galaxy S24 nebo nedávno odhalený OnePlus 12. Je důležité si uvědomit, že úspěch této integrace bude do značné míry záviset na hloubce, s jakou bude aplikace integrována do systémového softwaru těchto zařízení.