Technologický gigant Microsoft se v současné době zaměřuje na vylepšení uživatelského rozhraní své novinky, funkce Copilot AI. Tato inovace je součástí postranního panelu operačního systému Windows 11 a je v tuto chvíli k dispozici v omezené verzi. Společnost se však neustále snaží tuto funkci zdokonalovat a rozšiřovat její možnosti.

Copilot AI je momentálně k dispozici pro omezenou skupinu beta testerů. Microsoft však plánuje jeho postupné nasazení pro širší okruh uživatelů v následujících týdnech. Tento proces však může vyžadovat určitý čas.

Kontroverzním prvkem této nové funkce je zahrnutí reklam. Microsoft uvedl, že uživatelé mohou v rámci této funkce narazit na doporučení formou reklam na Bing, které jsou považovány za relevantní. Toto rozhodnutí může vyvolat nespokojenost uživatelů, kteří jsou kolikrát zvyklí na prostředí operačního systému bez reklam.

Zobrazování reklam v Copilot AI je krokem, který může vyvolat kontroverzi. Přestože Microsoft tvrdí, že se jedná o doporučení, mnoho uživatelů může vnímat tato doporučení jako nežádoucí reklamy. Podobná situace nastala také v nabídce Start, jak jsme vás samostatně informovali zde.