Microsoft Bing, vyhledávač, který je alternativou k populárnímu Google, se v posledních letech snaží vylepšit své služby pomocí umělé inteligence. Společnost nyní testuje nejednu novou funkci, která by mohla výrazně zlepšit kvalitu výsledků hledání.

Umělá inteligence vyhledávače se však setkala s řadou problémů, na kterou upozornili uživatelé testující tuto funkci, a my jsme toto téma více rozebírali v samostatném článku. Microsoft se tak ve svém oficiálním blogovém příspěvku vyjádřil k současným nedostatkům, které umělou inteligenci trápí.

Microsoft nyní řeší zpětnou vazbu ohledně tónu a přesnosti odpovědí vyhledávače, poté co se ukázalo, že vyhledávač uráží uživatele, lže jim a emocionálně manipuluje s lidmi. Zároveň varuje, že dlouhé chatovací relace mohou způsobit problémy.

Technologický gigant ve svém blogovém příspěvku tvrdí, že umělá inteligence se začne chovat nekontrolovaně, když uživatelé zadají příliš mnoho výrazů. Společnost také vytvoří nové nástroje s cílem vyhnout se situacím, kdy Bing říká uživatelům, že se mýlí, jsou neslušní nebo se snaží manipulovat.

Už jste si novinky ve vyhledávači Bing vyzkoušeli? Pokud, ano, co na ně říkáte?