Koncem března jsme vás informovali o docela diskutabilních doporučeních v nabídce Start systému Microsoft Windows 11. Dával redmondský gigant skrz oranžový vykřičník, jenž může být potenciálně rušivý, pouhá doporučení od srdce, nebo šlo o reklamy na placené členství umožňující používat více prostoru v cloudové službě OneDrive?

Jak spatřil server Windows Latest, Microsoft tuto funkci stále testuje, ale už se neomezuje pouze na doporučení týkající se důležitosti zálohování souborů na OneDrivu. V nabídce Start se už mohou patrně zobrazovat i další hlášky, které se tentokrát soustředí hlavně na dotlačení uživatele k používání účtu Microsoft.

Technologický velikán se snaží uživatele nalákat především na možnost zálohování dat v zařízení (opět) nebo přístup ke kancelářským službám v rámci balíčku Microsoft 365. Upozorňuje také na lepší možnosti zabezpečení.

Zdají se vám tato doporučení užitečná, anebo souhlasíte se skupinou lidí, kterým připadají jako invazivní zbytečnost/propagační materiál, jenž by v placeném systému neměl co dělat? Dejte nám vědět do komentářů.