Testeři operačního systému Windows 11 nedávno přijali novou aktualizaci, která, jak je běžné, přináší drobné opravy a vylepšení. Ale tentokrát, Microsoft přichází s atraktivním přídavkem pro ty, kteří se zajímají o umělou inteligenci.

V nejnovější aktualizaci Windows 11 Microsoft testuje zcela novou interakci s AI chatbotem Copilot. Aktuálně, když uživatel přejede kurzorem myši nad ikonou Copilota na hlavním panelu, okamžitě se otevře panel chatbota. Panel se automaticky uzavře, pokud s ním uživatel nekomunikuje. Nová funkce se bude postupně nasazovat během několika týdnů pro všechny testery a později má být dostupná všem uživatelům.

Novinka tak usnadňuje spuštění Copilota přímo z desktopu a je ve shodě s dalšími funkcemi ve Windows 11, jako je například panel Widgetů, který lze také vyvolat pouhým pohybem myši. Technologický gigant Microsoft novou aktualizací pravděpodobně sleduje větší a jednodušší zapojení uživatelů s jeho AI chatbotem Copilot. Před nedávnem jsme vás například informovali o tom, jak Microsoft hodlá přidat na klávesnice i samotné tlačítko Copilot. Článek si můžete přečíst zde.