V poslední třetině března se v Číně konala nemalá akce, během níž tamní technologický velikán Huawei odhalil řadu nových produktů. Kromě sluchátek se zcela netradičním vzhledem, jež nesou označení FreeBuds 5, debutovaly i vlajkové smartphony řady P60, jež cílí převážně na milovníky fotografování. Jeden z modelů nyní míří i k nám do Česka a k objednávce navíc dostanete pěkný dárek.

Huawei P60 Pro byl spolu s dalšími zařízeními představen na včerejší tiskové konferenci v Mnichově. Smartphone aktuálně drží první příčku v uznávaném fotožebříčku serveru DxOMark, kde se umístil několik míst před zajímavými konkurenty, jako je například iPhone 14 Pro Max nebo Honor Magic5 Pro.

A ještě aby ne. Fotoaparáty, v čele s hlavním 48Mpx snímačem, jemuž nechybí podpora optické stabilizace obrazu, se staly středobodem březnové prezentace v domovské Číně. Podle výrobce je mimochodem tento smartphone první na světe, jenž disponuje 48Mpx teleobjektivem nazvaným Ultra Lighting Telephoto slibujícím ostré výsledky bez jakéhokoliv rozmazání, a to i za slabého osvětlení. P60 Pro samozřejmě nechybí ani ultra širokoúhlý snímač, který pracuje s rozlišením 13 Mpx.

Na přední straně telefonu najdeme LTPO OLED displej s mimořádně tenkými rámečky, jenž využívá rozlišení 1220x2700 pixelů a 120Hz obnovovací frekvenci. Chráněn je navíc odolným sklem Kunlun Glass, díky němuž by pád telefonu na zem nemusel být fatální.

Huawei P60 Pro využívá čipset Snapdragon 8+ Gen 1, což mu zajistí perfektní výkon vhodný pro práci s náročným softwarem nebo hraní moderních her. Pod kapotou se nachází i 4 815mAh baterie, kterou lze dobíjet jak drátově (88W výkonem), tak i bezdrátově, a to úctyhodným 50W výkonem.

CENA A DOSTUPNOST

Novou vlajkovou loď Huawei P60 Pro je možné zakoupit exkluzivně na oficiálním Huawei e-shopu již od 9. května. K nákupu navíc získáte zdarma hodinky Watch GT3 jako dárek, podle svých preferencí si můžete vybrat dámský nebo pánský model.

Huawei P60 Pro i s dárkem je možné získat v předprodeji u všech maloobchodních prodejců od 9. až do 21. května 2023. Dostupný bude v barevné variantě Rococo Pearl a Black za cenu 28 999 Kč