Současně s vlajkovou řadou Huawei P60 debutovala na čínském trhu také poměrně očekávaná a diskutovaná sluchátka Huawei FreeBuds 5, která si svou pozornost získala především kvůli nezvyklému designu. Mají totiž připomínat padající kapku, v důsledku čehož je jejich stopka ztloustlá, a tomuto provedení se přizpůsobuje i krabička. Nyní je výrobce uvedl i na český trh, a to s cenovkou, která naznačuje, že cílí na náročnější uživatele.

Huawei popisuje tvar sluchátek jako aerodynamický, díky čemuž se zvyšuje pohodlnost jejich nošení. Čínský technologický gigant se ale zdaleka nezaměřil pouze na vzhled, nýbrž i na funkční stránku. Sluchátka proto slibují silný akustický výkon, který zajistí kvalitní reproduktory. Basové tóny mohou klesnout až na 16Hz hranici a frekvenční odezva je o 50 % vyšší než u předešlé řady. Chloubou je také adaptivní ekvalizér, jenž zajišťuje optimalizaci zvuku v reálném čase.

Sluchátka slibují celkově 30hodinovou výdrž s nabíjecí krabičkou, nicméně samotná dokáží hrát až pět hodin s vypnutým ANC a 3,5 hodiny se zapnutým. V tiskové zprávě pak společnost zvýrazňuje 200% zlepšení v rychlosti nabíjení. Co se navíc týče zmíněného potlačení hluku, FreeBuds 5 se dokáží přizpůsobit tvaru ucha svého nositele, aby mu zážitek z poslechu povznesla na vyšší úroveň.

„Díky skvělému zvuku i mnoha novým technologiím jsou sluchátka FreeBuds 5 v porovnání s předchůdcem FreeBuds 4 krokem kupředu. Jsou pohodlné jako nikdy předtím, nabízejí fantastický zvuk, ale také skvělou konektivitu,“ shrnuje Huawei všechny detaily.

CENA A DOSTUPNOST

Huawei FreeBuds 5 se dají na českém trhu pořídit již dnes, a to za cenu 3 799 Kč. Dostupná jsou na e-shopu výrobce a u vybraných prodejců. Barevné varianty si můžete prohlédnout níže.