Nedávno jsme vás informovali o probíhajícím testování možnosti upravovat odeslané zprávy v komunikační platformě WhatsApp. Již dlouhou řadu let jde o jednu z nejžádanějších vychytávek a včera Meta konečně oznámila její postupné rozšiřování mezi všechny uživatele.

„Někdy se stane, že člověk udělá chybu, nebo si zkrátka něco rozmyslí. Právě v takových případech budete nově moci odeslané zprávy upravit,“ uvádí tým WhatsAppu v blogovém příspěvku, kde zároveň vysvětluje, jak je celý proces jednoduchý.

Majitelům iPhonu na zprávě stačí podržet prst a následně zvolit možnost „Upravit“. Postup pro uživatele zařízení s Androidem je podobně prostoduchý, po vybrání zprávy je pouze nutné kliknout na nabídku tří teček v horním panelu. Nehledě na platformě musíte proces stihnout do 15 minut po odeslání, neboť poté už s případnými chybami nelze udělat nic (tedy kromě odstranění zprávy jako takové).

Podobně jako jiné komunikační aplikace bude i WhatsApp informovat ostatní uživatele o tom, že jste svou zprávu po jejím odeslání pozměnili. Poslouží k tomu prostý popisek „Upraveno“. Vývojáři nicméně upozorňují, že historii konkrétních úprav si nikdo moct prohlédnout nebude.

„Tuto funkci jsme už začali zavádět u uživatelů po celém světě. Během nadcházejících týdnů by ji měli mít k dispozici všichni,“ oznamuje Meta na závěr.