Populární komunikační aplikace WhatsApp brzy dostane novou funkci, která umožňuje uživatelům upravovat jejich zprávy. Tato funkce se momentálně nachází v beta verzi a je dostupná pouze pro omezený počet uživatelů.

WhatsApp se již delší dobu snaží vylepšovat svou aplikaci a přinášet nové funkce pro své uživatele. Vychytávky pro editaci zpráv byla v plánu už nějakou dobu a nyní se dostala do beta testování. Kromě mobilní aplikace se možnosti úpravy textu dočkala také webová aplikace.

Uživatel bude mít pouze 15 minut od odeslání zprávy na to, aby ji upravil. I když bude mít v tomto časovém okně možnost text upravit několikrát, po uplynutí této doby nebude již možné provést žádné další změny.

Tato nová funkce bude pro uživatele WhatsAppu velkou výhodou, a to zejména pro ty, kteří odeslali zprávu s gramatickou nebo faktickou chybou a chtějí ji opravit bez nutnosti posílání nové zprávy. Toto upravování zpráv také umožní uživatelům rychle reagovat na konkrétní zprávu a upravit ji, aby co nejlépe odpovídala jejich původnímu záměru.