Umělá inteligence hraje v posledních měsících technologického světa opravdu klíčovou roli a stalo se z ní poměrně účinné lákadlo na nové zájemce o hardwarové či softwarové produkty. Na její vlně popularity by se chtěl patrně svézt i Apple, jenž by pomocí ní mohl změnit fungování iPhonů, jak je známe dnes. Nebo to alespoň tvrdí.

Přestože cupertinský gigant zakázal používání generativních nástrojů svým zaměstnancům, v oboru AI vidí veliký potenciál, a nejenže si chce vytvořit vlastní službu jako alternativu pro ChatGPT, ale plánuje zavést generativní nástroje v určité formě také do iPhonů.

Jak upozorňuje server 9TO5Mac, Apple nyní hledá pracovníky pro osmadvacet nových pozic souvisejících s vývojem umělé inteligence a současně očekává, že generativní AI „transformuje mobilní výpočetní platformy od Applu“.

Firma má mít aktuálně v hledáčku zaměstnance na více než 88 pracovních pozic, které mají ve svém názvu „AI“. Více než polovina z nich je na seznamu relativně nově, nanejvýš od března tohoto roku, a třetinu pozic mají tvořit ty, jež byly přidány v tomto měsíci.

Apple samozřejmě nic přímo nepotvrdil, a tak si budeme muset na bližší detaily ještě počkat. Existuje však šance, že se o některých novinkách poprvé dozvíme již na WWDC 2023, nicméně vzhledem k tomu, že firma teprve shání zaměstnance pro jejich tvorbu, bych osobně nepočítal s bůhvíjak brzkým vydání. Třeba nás ale překvapí...