Qualcomm před pár dny oficiálně uvedl svůj nový vlajkový procesor určený pro chytré telefony a tablety. Snapdragon 8 Gen 3, jenž láká na pořádné zlepšení výkonu a energetické efektivity nebo nástroje pro práci s umělou inteligencí, již brzy uvidíme v poměrně velkém množství špičkových Android mobilů.

Jako ukázkový příklad poslouží čerstvě představená řada Xiaomi 14, která se skládá ze dvou modelů a míří na čínský trh. Její výrobce, jenž také provozuje značku Redmi, už stihnul potvrdit, že novým Snapdragonem bude disponovat také vyhlížená série Redmi K70. Ta by se měla představit koncem letošního roku (popřípadě začátkem následujícího).

Snapdragonem 8 Gen 3 se bude moct pochlubit také připravovaná Nubia Z60 Ultra a samozřejmě i očekávaná série herních smartphonů RedMagic 9, jež vzejde z dílny totožné společnosti. Novinka od Qualcommu však nebude chybět ani pod kapotou některých modelů z řady Oppo Find X7. Zapomínat samozřejmě nesmíme na OnePlus 12 nebo Realme GT5 Pro nebo Vivo X100 Pro+. Přítomnost Snapdragonu pod kapotou svých nových telefonů potvrdily i další značky.

Speciálním případem je řada Samsung Galaxy S24, která sice také dostane Snapdragon, ale pouze v některých regionech. Zrovna k nám do Evropy se podívá verze s Exynosem 2400. Výjimkou však má být model Galaxy S24 Ultra, jenž nabídne Snapdragon 8 Gen 3 po celém světě.