iPhony s výřezem už od uvedení modelu X nezobrazují procentuální stav baterie ve stavovém řádku. Bylo to z důvodu omezení prostoru. Apple naštěstí funkci vrací zpět a s lehkým redesignem. Novinka se ale střetla se smíšenými pocity.

Pátá beta iOS 16 přinesla několik novinek. Jde o maličkosti, ale také o větší zásahy do designu iOS. Za zmínku stojí například nová výstražná melodie hledání iPhonu skrze vestavěnou aplikaci Najít (Find My) a také znatelně větší pokrytí náhledového obrázku písničky na zamknuté ploše iPhonu.

Tyto tweaky jsou však upozaděny jedním jediným. Doposud si uživatelé iPhonů s výřezem museli zjišťovat procentuální stav baterie v ovládacím centru. S příchodem této bety si však mohou stav baterie nechat zobrazovat ve stavovém řádku. Po aktivaci se v ikonce baterie objeví číslo reprezentující stav baterie.

Tuto „novinku” uvítají především ti, kteří přestupují z Androidu na iPhone a rovněž přestupující z iPhonu s tlačítkem Home na iPhone s výřezem. Přesto tato funkce nebude dostupná pro všechny iPhony s výřezem. Výjimkou jsou modely XR, 11, 12 mini a 13 mini.

Opětovný příchod se, kromě děkovných zpráv, setkal rovněž s vlnou kritiky. Někdo kritizuje jen samotný nápad. Dalším se zase nelíbí, že ikona baterie se nemění tak jako když je tato funkce deaktivovaná. Najde se spousta vtipálků, kteří se posmívají Applu za pětiletou prodlevu. Ti také Applu děkují, že vyřešil problém, který si sám vytvořil.