Ne, legraci si doopravdy neděláme. Modifikovaný iPhone X, který měl USB-C místo klasického Lightning portu, se na platformě eBay vydražil za neuvěřitelných 86 001 dolarů, což činí téměř 1,9 milionu korun. Za tímto výtvorem stojí student robotického inženýrství Kenn Pillonel. Jeho telefon se přes USB-C dovede, jak nabíjet, tak dokáže přijímat a odesílat data.

Telefon by měl být plně funkční, avšak jeho autor jej nedoporučuje ke každodennímu používání. Také varuje, že při jeho rozebrání nebo aktualizaci systému by nemusel nadále fungovat.

Teď už ale o samotné aukci. Ta začala na jednom dolaru, ke konci dne však cena vystoupala až ke 3000 dolarů (66 000 Kč), poté se rychle vyšplhala na desítky tisíc dolarů. Bylo zde také několik nabídek kolem 100 000 dolarů (2,2 milionu Kč), které byly následně staženy.

První prototyp je tedy nyní prodán. Pillonel v minulosti uvedl, že má v úmyslu pokračovat ve své práci, chystá se zrychlit nabíjení, přidat vodotěsnost a umožní také podporu příslušenství přes USB-C. Celý design je open-source, přičemž vše je dostupné na GitHubu.