V době, kdy se skládací mobily staly naprostým standardem a ve spotřebitelích už dávno nevyvolávají pocit překvapení, se technologické společnosti zabývají dalšími inovacemi. Jednou z nich je například myšlenka vytvořit smartphone, jehož displej by se mohl v případě potřeby zvětšit. Byl by tedy kompaktní jako normální chytrý telefon, ale současně by se mohl během pár sekund proměnit v malý tablet.

Touto myšlenkou se již zabýval například čínský kolos Lenovo a jeho dceřiná společnost Motorola. Zatímco pod první značkou byl světu představen notebook s rolovacím displejem, druhá zmíněná se pochlubila právě telefonem (viz obrázky níže). Podrobnosti si můžete přečíst v našem článku.

Teď na scénu přichází další čínský výrobce. Není však řeč o Xiaomi, Huawei ani Honor, nýbrž firmě Tecno, která je v našich končinách trochu méně známá. Její koncept rolovatelného telefonu Phantom Ultimate však kvůli tomu není o nic méně zajímavý. Zařízení má v základu 6,55palcový LTPO AMOLED displej, ale po zmáčknutí tlačítka se zbylá část vysune směrem do boku, čímž se celková délka úhlopříčky změní na 7,11 palce. Celý proces má podle výrobce zabrat okolo 1,2 až 1,3 sekundy. Pro lepší ilustraci doporučujeme zhlédnout video v horní části článku.

Co se týče specifikací displeje jako takového, využíváno je rozlišení 2296x1596 pixelů a hustota činí 388 ppi. Třešničkou na dortu je 100% pokrytí barevného gamutu DCI-P3.

Část obrazovky, o kterou se telefon rozšiřuje, je přitom v zasunutém stavu viditelná na zadní straně. Využívat ji lze jako sekundární displej se schopností zobrazit notifikace. To je ale tak vše, co bude schopen nabídnout, neboť je tak úzký, že naplno využívat widgety, nebo dokonce celé aplikace, rozhodně nebude možné. Zařízení je navzdory přidaným komponentám tlusté jen 9,93 mm.

Tecno Phantom Ultimate se v nejbližší době na trh zřejmě nedostane, ale očekává se, že jej, popřípadě jeho nástupce, bude firma vystavovat na všemožných technologických veletrzích.