Poslední fanouškovská edice od Samsungu vyšla na začátku loňského roku a jednalo se o levnější variantu vlajkového smartphonu Galaxy S21. Po dlouhé době se dalšího FE modelu dočkáme i letos a tentokrát půjde o přepracovanou verzi mobilu Galaxy S23, který debutoval v lednu. Nicméně, Samsung by mohl začít oblíbené FE telefony vydávat každoročně.

Alespoň je o tom tedy přesvědčen známý leaker vystupující pod přezdívkou Tech_Reve. V příspěvku na sociální síti X uvádí, že Galaxy S23 FE vyjde již brzy, což ostatně dříve potvrdil také zástupce samotného Samsungu. Ještě důležitější je však tvrzení, že má jihokorejský výrobce v plánu vydávat fanouškovské edice svých mobilů každý rok, a dokonce se zabývá také levnější skládačkou „Galaxy Z FE“. S tou se ale poprvé setkáme až po vydání Galaxy Z Flip/Fold 6, tedy někdy příští rok.

Přítomnost levnějšího skládacího smartphonu od Samsungu by rozhodně ocenila řada zákazníků. Telefonům od tohoto jihokorejského výrobce spousta lidí pořád důvěřuje víc než levnějším čínským kouskům, avšak od koupě je nakonec může odradit právě cena. Přece jenom, ohebné mobily jsou na trhu teprve chvíli a stále se jedná o poměrně drahé hračky.

Klasické FE smartphony by se rovněž mohly dočkat úspěchu. Mezi high-end řadou S a levnějšími modely A se totiž momentálně nachází mezera, která je jako stvořená právě pro fanouškovské edice. Trh s chytrými telefony navíc čelí výzvě v podobě špatných dodávek ve srovnání s předešlými lety.

Samsung Galaxy S23 FE má dostat čipset Snapdragon 8 Gen 1 (v některých regionech Exynos 2200), 50Mpx fotoaparát z loňské vlajkové řady Galaxy S22 a podobný design jako letošní Galaxy S23. Posledně jsme o něm psali zde v souvislosti s tím, co nabídne fotografům.